söndag 14 november 2010

Hallonmousse

Här kommer receptet på hallonmoussen som jag hade i min hösttårta! Den är riktigt syrlig och god.

250 g frysta hallon
1 1/2 msk socker
2 gelatinblad
2 dl grädde

Innan du börjar kan du ta ut de frysta hallonen en stund i rumstemperatur så att de hinner tina lite så att de inte blir för vattniga. Om du har färska hallon kan du lägga dem i kastrullen direkt med en skvätt vatten.
Börja att vispa grädden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 5 min. Värm hallonen med sockret i en kastrull till det börjar småkoka. Ta kastrullen från plattan, krama ur vattnet från gelatinbalden och lägg i dem i kastrullen med hallonen. Rör om tills det har smällt. Låt det svalna i kylen en liten stund och sedan häll ner det i den vispade grädden. Ställ in i kylen i någon timma innan du använder den!

Ett tips! Om du inte vill ha kärnor i moussen så kan du alltid sila bort dem om du kokar upp hallonen i kastrullen utan sockret. Sedan häller du tillbaka hallonsaften i kastrullen och kokar upp det med sockret och gör samma procedur med gelatinbladen!

Det här räcker till ett lager fyllning i tårtan eller ca. 4 dessertportioner!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar